דלג לתוכן

קרינה משלושה צילומי CT .

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/01/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

בשנה האחרונה, לצורך ניתוח להוצאת אבנים מבלוטת הפרוטיס, עברתי שני צילומי CT ראש וכ 10 צילומי רנטגן נוספים מסוגים שונים שהתמקדו באזור הבלוטה. יש צורך בהתערבות כירורגית נוספת והרופא ביקש CT נוסף. אני התעקשתי על MRI , והקופה לא ממהרת לאשר. השאלה - יש מגבלה מוסכמת למספר החשיפות להקרנות כאלו בתקופה? האם אני צודק בהתעקשותי והאם הממצאים יוצגו גם ב MRI ?

תשובה:

לא חושבת שיש לך מה לחשוש מ CT נוסף. מדובר בבדיקות נחוצות, שמינון הקרינה שלהן נסבל. CT עדיף על MRI בהדגמת אבנים, אולם להדגמת הרקמות הרכות, ה MRI היא בדיקה מעולה ועולה על ה CT. אני חושבת שיש להתייעץ עם הרופא שלך באשר לבדיקה העדיפה, ולהסביר לו את החששות שלך. בנוגע לאישור הקופה, מדובר בנושא מורכב ורגיש. ה MRI בדיקה מאוד יקרה ומאושרת רק להתוויות ספציפיות ע"י רופאים בוועדה מיוחדת. גם אם בקשתך לא תאושר, ביצוע CT ודאי שלא יסכן את בריאותך מבחינת כמות הקרינה.
רופאים בתחום
ד"ר גלעד חבצלת
ד"ר גלעד חבצלת הפרעות קשב וריכוז
ד"ר אורי רוביו
ד"ר אורי רוביו המטולוגיה
ד"ר עינת דרש
ד"ר עינת דרש פסיכיאטריה ילדים ונוער
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו