דלג לתוכן

התלבטות לגבי טיפול בכאבים בגיד אכילס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/01/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 49 ומזה כשנתיים סובל מכאבים ממושכים בגיד אכילס. קיבלתי כדורים + טיפול בגלי הלם + זריקת קורטיזון + מדרסים, אך דבר לא עזר. הגיד ברגל ימין די נפוח כמו גולה, ואני ממשיך לצלוע ולסבול כאבים. הרופא אומר שבצילומים לא נראה שיש קריעה של הגיד. הוא ממליץ על ניתוח קל בהרדמה חלקית שבמהלכו יבצעו "חתכים קלים וניקוי הגיד" כדי לחדש את זרימת הדם במקום. מצד שני קראתי כאן באתר (וגם באתר אחר) שיש אפשרות נוספת טובה ופשוטה והיא גיבוס של הקרסול למשך 45 ימים. אני די חושש מניתוח ושואל האם הגיבוס הוא באמת פיתרון טוב וסופי ?

תשובה:

ההתלבטות ברורה ואין לי ידע מספק להמליץ על אחת מהאפשרויות. אני ממליץ להתייעץ עם אורתופד מומחה בכף רגל. אולם פעמים רבות המציאות היא שמנתח ימליץ על ניתוח ואורתופד שינו מנתח ימליץ על ניסיון טיפול שמרני. מבחינת פיזיותרפיה, שלא ברור לי עם עברת, הטיפול המוצע כולל שילוב של : 1- טיפול מנואלי כמו מסג' 2- מתיחות וחיזוקים של שרירי הסובך וגיד אכילס, למשל: http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xachille_art.htm
רופאים בתחום
ד"ר גבי וינשטיין
ד"ר גבי וינשטיין נוירולוגיה
אורתוטיסט שמואל להב
אורתוטיסט שמואל להב אורתופדיה
פרופ' משה שניר
פרופ' משה שניר עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו