כיצד להימנע מפגיעה ברצועות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כשלוש שנים קרעתי רצועה צולבת בברך ימין, ולפני שבוע מתחתי רצועה צידית באותה ברך. בשתי הפעמים הפציעות לא היו כרוכות בנפילה. הראשונה התרחשה תוך זריקת כדור והשנייה במהלך ריצה. מדוע זה קורה שוב ושוב, וממה להימנע בעתיד על מנת לא להיפגע שוב בברך? אני גמישה יחסית ומרבה להתעמל, בעיקר בהתעמלות קרקע. האם גם תרגילי גמישות ומתיחה מסוכנים לברך?

תשובה:
בדרך כלל, קרע ברצועה הצולבת וגם ברצועה צידית נגרמות במהלך חבלות עקיפות שקשורות בשינויי תנוחה מהירים, או ממתיחה מוגברת, ולא מפגיעה ישירה כגון נפילה, .המקרה שלך אינו חריג. קשה להימנע באופן מכוון מפגיעות מסוג זה. יש להימנע מעיסוק בספורט מגע, או בספורט שדורש שינויי תנועה מהירים. תרגילי גמישות, חיזוק ואימון יכולים להגן על הרצועות ולהוריד את השכיחות ואת הסיכוי להישנות פגיעות מסוג זה. בברכה ד"ר עמית גיל - אינפומד