מה המשמעות של בדיקת ANA חיובית ? האם הדבר מעיד בהכרח על מחלת הזאבת או ש
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/01/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

מה המשמעות של בדיקת ANA חיובית ? האם הדבר מעיד בהכרח על מחלת הזאבת או שמא ייתכנו סיבות אחרות לתוצאה חיובית ?

תשובה:
ייתכנו סיבות רבות לעליית טיטר נוגדני ANA שאינן קשורות במחלת הזאבת. מחקרים שונים הראו של 15% - 20 מהנשים באוכלוסייה יש טיטר ANA חיובי, בעוד שלמעשה הן בריאות לחלוטין, או שיש להן מחלה אחרת, כמו פיברומיאלגיה למשל. יש לבחון את התוצאה החיובית לאור התסמינים שלך ולהחליט איך לפרש את הממצאים. בחשד גבוה למחלה אוטואימונית או ראומטית כמו זאבת יש לבצע שורת בדיקות דם נוספות. למידע מפורט יותר קראי כאן: http://www.immunesupport.com/library/bulletinarticle.cfm?ID=3601&EM=052902&PROD=PH112