רציתי לדעת על מום עוברי שנקרא אקרניה. האם יש מקור תורשתי ? <br /
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/06/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת על מום עוברי שנקרא אקרניה. האם יש מקור תורשתי ? האם אבחון בשבוע 12 להריון מספיק וודאי לביצוע הפסקת הריון ? שאלה נוספת - תרופה בשם methergine - לא מופיע מידע באתר. .

תשובה:
אקרניה הוא מום עוברי חמור ונדיר שנקרא בשם נוסף - Exencephaly. פירושו חסר חלקי או שלם של עצם הגולגולת. המוח קיים, אולם התפתחותו לא תקינה. במהלך ההריון המוח החשוף לנוזל השפיר עשוי להיפגע ולהצטמק והדבר עשוי לגרום להיעלמות רקמת מוח. ייתכנו מומים נלווים בחוט השדרה, בפנים וברגליים. הרופאים ממליצים על סיום ההריון שכן אין לעובר סיכוי לשרוד. הסיבה מורכבת ואינה רק תורשתית. המום שייך לקבוצת מומים בשם neural tube defects - מומים של הצינור העצבי. הריון אחד כזה לא שולל הריון תקין בעתיד, עם חיזוק של 4- 5 מ"ג חומצה פולית סביב ובמשך ההריון. אנא קראי עוד כאן- http://www.ninds.nih.gov/health_and_medical/disorders/cephalic_disorders.htm