סיבות אפשריות לצימאון מוגבר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בזמן האחרון היציאות שלי מכילות חתיכות אוכל לא מעוכל. האם זה מצביע על בעיה במערכת העיכול? בנוסף, אני חשה צימאון מוגבר כבר שבועיים, והפה שלי כל הזמן יבש. אני מתעמלת בקביעות והמשקל שלי תקין.

תשובה:
הצואה יכולה להכיל חתיכות אוכל לא מעוכל, אין זה חריג, וזה תלוי במזון אותו צורכים. יכולות להיות סיבות פתולוגיות לממצא זה, אך ללא מידע לגבי עברך הרפואי והתזונה שלך, איני יכולה לתת תשובה ודאית. צימאון יתר, polydipsia, יכול להיגרם על ידי מספר גורמים, ביניהם בעיות בכליות, סוכרת תפלה (דיאבטס אינסיפידוס), סוכרת או התייבשות. חסרים לי פרטים לגבי כמות הנוזלים שאת שותה, אם גם שתייה מרובה משאירה תחושת צימאון, אם כמות השתן עלתה לאחרונה ועוד. אמליץ לך לפנות לרופא כדי להיבדק ולהתחיל בירור לגבי הצימאון המוגבר. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד