הסבר תוצאות ספירת דם בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/06/2010
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 30, בהריון, בשבוע ה-27. בספירת דם שעשיתי הופיעו הערכים הבאים: LYM 15.9 (זה מדאיג אותי במיוחד) HCT 30.2 HB 10.2 RBC 3.49 ציינתי רק את הערכים החריגים.

תשובה:
לימפוציטים הם קבוצת תאי דם לבנים שתפקידם להילחם בעיקר בנגיפים. הערכים ניתנים באחוזים, והערכים התקינים נעים בין 16% ל-40%. הערכים עשויים להשתנות בזמן זיהומים שונים, וכן בהריון. הערך שקיבלת תקין. ההמטוקריט מעט נמוך, וגם יש לך אנמיה קלה, אך זוהי תופעה שכיחה בהריון, בעיקר כתוצאה מעלייה של 50% בנפח הדם. כתוצאה מכך הגוף צריך לייצר כמויות גדולות יותר של המוגלובין, וגם העובר צורך את הברזל של האם כדי לבנות את ההמוגלובין שלו. בדרך כלל דרוש טיפול באנמיה כאשר רמת ההמוגלובין נמוכה מ-10 או אם ישנם סימפטומים הקשורים לאנמיה. אנא התייעצי עם הגינקולוג המטפל לגבי הצורך ליטול תוספי ברזל. המשך הריון קל ובריא! ד"ר קרן גלרון - אינפומד