דלג לתוכן

הימצאות אנדומטריה בשחלה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/10/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

לפני כעשר שנים עברתי ניתוח להוצאת ציסטה שפירה מן השחלה הימנית. לאחר עשר שנים שוב התגלתה ציסטה. תוצאות דופלר אגן קטן: שחלה ימנית בתוכה ממצא ציסטי עכור, גודלו 31x54 מ"מ, היכול להתאים לאנדומטריומה. לא הודגמה זרימת דם מתוך הממצא, אין סימן להיפרווסקולריזציה, שתי השחלות צמודות זו לזו. בדיקת CA-125 הראתה לפני חודש ערך 128. בבדיקה חוזרת לפני כשבוע הערך ירד ל-100. אני די מודאגת, למרות שרופא הנשים שלי טוען שהכל בסדר, ושהציסטה, לפי הבדיקה, אינה סרטנית ואין צורך לנתח שוב. קיבלתי גלולות למשך חצי שנה ברציפות. אני די מודאגת מהערך, ואין לי מושג מי יכול לעזור ומה צריך לעשות.

תשובה:

על פי ממצאי הבדיקה, אכן לא נראה שמדובר בציסטה ממאירה. יש חשש לאנדומטריומה - "זריעה" של רירית הרחם במקומות שמחוץ לרחם, ואני ממליצה להמשיך בבירור בכיוון זה. גם אם אכן מדובר באנדומטריומה, זו תופעה שפירה לחלוטין, ולא תמיד מחייבת ניתוח. לגבי ערכי ה- CA-125, זהו סמן סרטני. ערכים גבוהים יכולים לתמוך בהימצאות גידול ממאיר, אך לא די בהם על מנת לאשר הימצאות גידול שכזה. לרוב, ערכי הסמנים השונים משמשים למעקב אחר הגידול וכן לבחינת הטיפול. במקרה שלך, הערכים אמנם גבוהים מהרגיל, אך לעיתים משתנים ערכי הייחוס מממעבדה למעבדה, וכמו כן, אינני יודעת מהם ערכי הבסיס שלך, אם נבדקו בעבר. לסיכום, לא נראה שיש מקום לדאגה, אך בהחלט כדאי להמשיך בבירור כפי שציינתי לעיל. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' מרדכי גוטמן
פרופ' מרדכי גוטמן כירורגיה
ד"ר רוני שפר
ד"ר רוני שפר ילדים
פרופ' רונן דבי
פרופ' רונן דבי אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו