היעדר ביוץ גם אחרי נטילת איקאקלומין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/10/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני שנה וחצי הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון ואני מנסה להיכנס להריון. כבר לקחתי פעמיים Clomiphene 50 mg מהיום השלישי של המחזור. אני עושה בדיקות ביוץ מיום 9 של המחזור ואין ביוץ. רציתי לדעת מה הסיבה, אם התרופה צריכה לעזור בביוץ.

תשובה:
קלומיפן (איקאקלומין) היא תרופה שאמורה לגרום לביוץ. מכיוון שאצלך אין ביוץ גם אחרי השימוש בתרופה, את צריכה לשנות את המינון, או את הטיפול בכלל. בשביל לעשות את השינוי בטיפול, יש לפנות לרופא נשים מומחה לבעיות פוריות, לבצע בדיקות הורמונליות ואולטרסאונד וגינאלי. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד