טיפול בסטרואידים לאיבוד שמיעה פתאומי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/02/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

בשל סיבוך התקררות - לדברי הרופא המטפל - וחרשות פתאומית, אני מטופלת בפרדניזון 80 מ"ג מזה 5 ימים. בהמשך התבקשתי לרדת בכמות כל 3 ימים 60, 40, 20, 10, 5. האם זהו הטיפול המקובל? מהם הנזקים? מהי התועלת?

תשובה:
איבוד שמיעה סנסורי-נוירלי הוא איבוד שמיעה פתאומי, בדרך כלל חד-צדדי, הנגרם עקב פגיעה בעצב השמיעה או באוזן הפנימית. ישנן סיבות רבות לאיבוד שמיעה סנסורי-נוירלי פתאומי, אך הסיבות העיקריות הן קוכליטיס נגיפית (זיהום נגיפי של האוזן הפנימית), מחלות אוטואימוניות ואירוע חסימתי של כלי דם קטן המספק את עצב השמיעה. במקרים רבים לא מוצאים סיבה לאירוע איבוד השמיעה, אלא אם כן הסיבה לאיבוד השמיעה ידועה (כגון טראומה). יש צורך בבדיקת שמיעה מסודרת ולפעמים גם בדיקת MRI. הטיפול בסטרואידים (כגון פרדניזון) הוא הטיפול המומלץ לאיבוד שמיעה סנסורי-נוירלי פתאומי, ויש המוסיפים טיפול אנטי-וירלי כנגד נגיף ההרפס סימפלקס סוג I על ידי תרופות מסוג valcyclovir או famcyclovir. טיפול קצר טווח כזה של סטרואידים הוא בטוח וכמעט ללא תופעות לוואי - אבל חולים סוכרתיים צריכים לעקוב אחר רמות הסוכר. כ- 2/3 מהלוקים באיבוד שמיעה סנסורי-נוירלי פתאומי יתאוששו, אך התאוששות זו היא לעיתים לא מלאה.