תוצאות בדיקת תפקודי כבד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/02/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 29, 9 חודשים אחרי לידה. בבדיקות דם נמצאו בעיות בתפקודי כבד. alt gpt 52 alkp 272.9 ast 39 got ggt 107 כולסטרול 226 באולטרסאונד נמצאו קשרי לימפה בשער הכבד. ברצוני לדעת מה פירוש הממצא.

תשובה:
הבדיקות מראות על פגיעה קלה בתפקוד הכבד. האבחנה המבדלת רחבה ביותר. יש צורך להתייעץ עם רופא גסטרואנטרולוג. בנוסף, את יכולה ללמוד על המשמעות הכללית של כל אחת מהבדיקות בפורטל אינפומד ב"בדיקות כימיות של הדם": http://www.infomed.co.il/doSearchTest.asp?group=1