ילד שמסרב לאכול ירקות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/02/2008
2 דקות קריאה
שאלה:

הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים, מתפתח יפה, אם כי עדיין אינו הולך, ומצב רוחו טוב. כבר תקופה ארוכה הוא לא כל כך מסכים לאכול מלבד תפריט מצומצם ביותר הכולל בשר עוף, חביתה, קוטג', זיתים וכמובן ממתקים. הוא לא מוכן לגעת בירקות מבושלים או חיים, אף על פי שבעבר, כשעוד הסכים לאכול אוכל מרוסק, הוא כן אכל מרקי ירקות. עד לפני כשבועיים הוא סבל מעצירות קשה ביותר במשך כשלושה חודשים, שכללה יציאות קשות ויבשות שלוו בצווחות כאב. הרופאה נתנה לנו תרופה לשחרור, והבעיה אכן נפתרה, וכרגע הצואה משתחררת אף על פי שהוא כבר לא לוקח את התרופה במשך שבוע. יש לבן שלי 4 שיניים, ושמנו לב שהוא בולע בלי ללעוס מספיק. כשהוא מקיא (וזה קורה לצערי מדי כמה ימים, בדרך כלל תוך כדי שיעול) יוצאות חתיכות שלמות של אוכל. אני לא בטוחה שיש קשר בין כל הדברים שתיארתי, אך רציתי לתת תמונה רחבה. כיצד ניתן בכל זאת להעשיר את התזונה של הילד השמרן הזה, שלא מוכן לנסות שום דבר חדש? המשקל שלו נראה תקין (כעשרה קילו) והוא לא רזה במיוחד. האם עלי להיות מודאגת? הוא מקבל 3-2 בקבוקי מטרנה במהלך היממה, והוא קם בלילה - האם יש להמשיך בזה?

תשובה:
חשוב מאוד להתחיל בארוחות מסודרות, כ-3 ביום, למרות שלא צריך להיבהל אם ילדך מוותר על ארוחה אחת מדי פעם. אני מציעה שתפזרי לו מספר מאכלים בריאותיים על השולחן. תני לו לבחור מה מהם הוא יאכל, ומובן שיש להפחית את כמות הממתקים - פשוט לא לתת לו את האפשרות! חשוב מאוד בגיל הזה שיאכל מאכלים עשירים בברזל, כגון דגנים, בשר ועוף. אין הצדקה התפתחותית או תזונתית למתן מטרנה בגיל הזה. אך אם הוא מבקש, הדבר אינו יכול להזיק לו. נסי להפחית את הכמות בהדרגתיות. חשוב לתת לו את המטרנה פרימיום 3, שיותר מתאימה לו מבחינת צרכיו התזונתיים. אם תראי שהוא לא משתפר מבחינת התפריט, אני מציעה שתפני לרופא הילדים להערכת המשקל, ושתפנו, אם צריך, לדיאטנית ילדים, כדי לבנות לו תפריט נכון. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד