דלג לתוכן

נטילת לוראטאדין בזמן ההריון אני נמצאת בשבוע 5 להריון וסובלת מ URTICARIA

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/02/2001
1 דקות קריאה

שאלה:

נטילת לוראטאדין בזמן ההריון אני נמצאת בשבוע 5 להריון וסובלת מ URTICARIA חריפה במיוחד בשעות הערב והלילה. עד עכשיו נטלתי LORASTIN באופן קבוע. האם ניתן להמשיך ולקחת, ואם לא - מה כן אפשר לקחת בהריון?

תשובה:

לוראטאדין (לורסטין) היא אכן תרופה נוגדת היסטמינים יעילה בטיפול בחולים עם חרלת (אורטיקריה). אין עדות לסיכון בהריון בנטילת תרופה זו. במחקרים בבעלי חיים לא נמצא כי התרופה גרמה לנזקים. אין די מחקרים בנשים הרות אך מהנתונים שהצטברו לא נראה כי עלול להיגרם נזק לאישה או לעובר. [14/02/2001]
רופאים בתחום
ד"ר יוסי הר-טוב
ד"ר יוסי הר-טוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר ולרי בילנקו
ד"ר ולרי בילנקו אורתופדיה
ד"ר מתתיהו נוף
ד"ר מתתיהו נוף אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו