דלג לתוכן

אם הפנו אותי לבדיקת פאפ ולאחר מכן לבדיקה של קולפוסקופיה האם יש חשד שיש

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/02/2003
1 דקות קריאה

שאלה:

אם הפנו אותי לבדיקת פאפ ולאחר מכן לבדיקה של קולפוסקופיה האם יש חשד שיש לי סרטן צוואר הרחם ? וממה זה נובע ? קיום יחסי מין ? ואם יש לי חשד לסרטן האם על הרופאה שלי ליידע אותי, האם היא חייבת לעשות כך ?

תשובה:

בדיקת ה pap בודקת את הרירית של צוואר הרחם. הדגימה שנלקחת נבדקת תחת מיקרוסקופ לראות האם יש שינויים רקמתיים שעשויים להביא בסופו של דבר להתמרה סרטנית ולסרטן. במקרה שלך כנראה נמצאה דרגה כלשהי של שינוי רקמתי ולכן כעת את מופנית לקולפוסקופיה. בדיקה זו מאפשרת לרופא להסתכל על הרקמה מקרוב ולצבוע חלקי רקמה לא תקינים. במידה ויש אזורים כאלה, תילקח ביופסיה (דגימה), ותיבדק תחת המיקרוסקופ. הבדיקה חשובה בגילוי מוקדם של סרטן צוואר הרחם. במידה ויש חשד לסרטן על גבי הרירית או בעומק הרקמה, ממשיכים בד"כ בבירור ע"י ביופסיה עמוקה יותר הנקראת קוניזציה. למידע נוסף בנושא- http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/cervicalcancer.html
רופאים בתחום
ד"ר גיל טאובר
ד"ר גיל טאובר עור ומין
ד"ר אהוד רייך
ד"ר אהוד רייך עיניים
ד"ר רוחי פלאח
ד"ר רוחי פלאח אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו