קשר בין עצירת שפיכה לבקע
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/02/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כחודשיים עברתי ניתוח בקע מפשעתי שאובחן על ידי שני רופאים (בנפאל ובארץ). יש לציין שבמהלך הטיול במזרח הייתי שרוי במתח מיני שאת הכאבים ייחסתי אליו (ללא שפיכת זרע). עכשיו, חודשיים אחרי, הכאבים חזרו בעקבות אותו מתח. השאלה היא, האם יש קשר בין עצירת שפיכה לבקע, ואם כן - מה אפשר לעשות?

תשובה:
אין קשר בין קיום מתח מיני להיווצרות של בקע (הרניה). בקע הוא איזור של חולשה או הפרעה ברצף הרקמה המרכיבה את דופן הגוף שדרכו עלולים לעבור מבנים מתוך חלל הגוף. העובדה שחודשיים לאחר הניתוח חזרו הכאבים באותו מקום מעלה את החשד שיש חזרה של הבקע. חזרה של הבקע עשויה לקרות ב- 0.5-15% מהחולים. הסיכון לחזרה תלוי בסוג הניתוח שבוצע, מחלות נוספות אם קיימות, ומשך הזמן מהניתוח. כדי להקטין את הסיכון לחזרת בקע, ההמלצות לחולים הן הימנעות מפעילות מאומצת בתקופה לאחר הניתוח, ירידה במשקל בחולים הסובלים מעודף משקל והפסקת עישון. מומלץ כי תפנה לרופא כירורג על מנת להיבדק.