אני סובלת מדלקת פרקים ששמה rheumatism palendromic. יש לי כאבים חזקים שמ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 15/02/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני סובלת מדלקת פרקים ששמה rheumatism palendromic. יש לי כאבים חזקים שמונעים ממני לישון בחלק גדול מהלילות, ואני חשה דיכאון. לקחתי תרופה שניתנת למלריה וכמו כן אתופאן נגד הכאבים, ואני ממשיכה לסבול. מהי עצתך ?

תשובה:
palindromic rheumatoid arthritis היא סוג נדיר של דלקת מפרקים דלקתית המאופיינת בהתקפים חוזרים של דלקות מפרקים, התנפחות וכאבים המערבים מפרק אחד או יותר. בד"כ המפרקים המעורבים הם מפרקים גדולים, וכן יש מעורבות של רקמה רכה בקרסוליים או בידיים. ההתקפים קורים באופן פתאומי ואז נמשכים בין מספר שעות למספר שבועות, עם מרווח של שבועות - חודשים ללא כאבים בין ההתקפים. במחלה זו, בניגוד לסוגים אחרים של דלקת מפרקים ראומטית, אין נזק תמידי למפרקים, אלא שבכ- 30% מהמקרים מחלה זו הופכת לדלקת מפרקים ראומטית רגילה שהיא מחלה קשה יותר , ללא מרווחים בין התקפי הכאבים, והמותירה נזק שארי במפרקים. הטיפול קשה כי ההתקפים זמניים ותרופות נוגדות כאבים כמו סטרואידים לא ממש עוזרות. תרופות שהראו יעילות בטיפול במחלה, הן: קולכיצין, הזרקות לשריר של מלחי זהב, תרופות נוגדות כאבים כמו אתופאן ותרופות נגד מלריה כמו מה שנטלת בעבר. מציעה שתתייעצי עם ראומטולוג מומחה בנוגע לטיפול במחלה, שכן בלתי אפשרי לייעץ לך דרך האינטרנט במקרה זה, פרט להצגת האפשרויות הטיפוליות העומדות בפניך. כמו כן חשוב לדעת שתיתכן תופעה של דיכאון משני למחלות קשות, ועל הרופא שלך לדעת על כך. במקרה כזה יש לשקול בהחלט טיפול תרופתי אנטי דכאוני שיקל עליך.