מתי מומלץ לתת חיסון אנטי D
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/02/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון בשבוע ה-9, וזהו הריון שני שלי, אחרי שבראשון עשיתי הפלה, לפני כמה שנים. סוג הדם שלי הוא B שלילי ושל בעלי חיובי. הבנתי שצריך לעשות חיסון נוגדנים כדי שבמקרה של ערבוב עם דם העובר, אם סוג דמו חיובי, לא ייווצר נזק לעובר. האם אני צריכה לעשות את החיסון במהירות האפשרית, או לחכות לשבוע ה-28? האם יש פה עניין של סכנה ודחיפות?

תשובה:
החיסון בו מדובר הוא חיסון אנטי-די. החיסון מכיל נוגדנים כנגד Rh+ הנדבקים לתאי הדם של העובר ומונעים התפתחות תגובה חיסונית כנגדו. החיסון ניתן במקרים הבאים: במקרה של דימום חריג לאחר פעולות פולשניות לאחר הפלה בשבוע ה-28 להריון (לפני החיסון יש לסדוק אם ישנם נוגדנים בדם האישה, ואם יש, אין יתרון במתן החיסון.) אם לעובר יש Rh+, נותנים חיסון נוסף לאחר הלידה. לגבי המקרה שלך, יש לבדוק האם ישנם בגופך נוגדנים אשר נוצרו בהריון הקודם, וכן לבדוק את סוג דם העובר. לאחר תוצאות אלו יש לשקול את נחיצות החיסון. בהצלחה והריון קל, ד"ר קרן גלרון - אינפומד