הישנות של סרטן ריאות אחרי ניתוח
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/04/2008
2 דקות קריאה
שאלה:

אבי בן 68. לפני כשנתיים אובחנה אצלו מחלת סרטן ריאות מסוג קרצינומה בריאה אחת, ובייעוץ רפואי הוחלט שיעבור ניתוח הסרת הריאה, וכך נעשה. היום, שנתיים אחרי הניתוח, בבדיקת CT

תשובה:
אבי בן 68. לפני כשנתיים אובחנה אצלו מחלת סרטן ריאות מסוג קרצינומה בריאה אחת, ובייעוץ רפואי הוחלט שיעבור ניתוח הסרת הריאה, וכך נעשה. היום, שנתיים אחרי הניתוח, בבדיקת CT PET נמצא שעל הגדם נמצאים אותם תאים סרטניים וקשרי לימפה באיזור הוושט, בית השחי ושער הריאה, וטוענים שזה לימפומה. בקרוב תיעשה ביופסיה של אחת הבלוטות על מנת לאבחן במה מדובר. בחודש האחרון איבד אבי כ-10 קילו ממשקלו, הוא משתעל מאד, אין לו תיאבון, הוא מקיא נוזלים, ומצבו בהחלט לא טוב. אנו מוצאים עצמנו רצים מרופא לרופא ומחפשים ישועה. הרופאים של אבי נעימים ונחמדים, אך אנו מבקשים חוות דעת נוספת, ולא יודעים למי לפנות. אבי נמצא בבית ומטופל על ידינו, אך אנו הולכים לאיבוד. מה עושים? סרטן ריאות הוא גידול עם שיעורי הישנות גבוהים, המשתנים לפי סוג הגידול (Small cell או Non small cell), ולפי שלב המחלה (stage) בו התגלה. כאשר מופיע גידול במקום בו הוסר לפני שנתיים, סביר מאוד שזהו גידול מאותו סוג. אם הרופאים סבורים כי ייתכן שמדובר בלימפומה, הם מתבססים על נתונים נוספים הנמצאים בידיהם, ומעלים את החשד שמדובר בלימפומה. השלב הבא הוא בהחלט ביופסיה, כדי שניתן יהיה לאבחן את הסוג המדויק של הגידול, ולהתאים לו טיפול. הטיפול שונה כאשר מדובר בסרטן ריאות או בלימפומה. גם אם הרופאים מצויינים, לגיטימי לחלוטין לבקש חוות דעת נוספת. מערכת אינפומד אינה ממליצה על רופאים, אך בכל אחד מבתי החולים הגדולים יש אונקולוגים (בדרך כלל אחד או שניים) המתמחים בריאות, וחיפוש פשוט במנוע חיפוש באינטרנט יוכל להביא אותך למספר שמות מומלצים, ביניהם תוכלי לבחור. אני חושבת שהזמן המתאים לייעוץ הוא לאחר קבלת תשובות הביופסיה, כדי שניתן יהיה לחשוב על טיפול מתאים, אבל אני מבינה שהמצוקה שלכם מאוד גדולה עכשיו, נוכח סבלו של אביך. אני מציעה לשוב אל הרופא המטפל בו כעת ולפרט את הסימפטומים מהם הוא סובל, על מנת שיוכל לקבל בינתיים, עד לקבלת אבחנה סופית, טיפול תומך, שמטרתו להקל על סבלו. ד"ר ליה עשת - אינפומד [30/04/2008]