תוצאות ספירת דם בילדים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/04/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

שני בני, בן שנה ובן שנתיים, עברו בדיקות דם בהן נבדקה ספירת הדם ורמת הפריטין. הבדיקות נעשו לאחר שכל אחד מהם לקח ברזל. לבן השנה הגדילו את המינון בעקבות בדיקות דם קודמות ל-15 טיפות ביום, ולבני הגדול ל-20 טיפות ביום. למרות זאת, בבדיקות יש תוצאות מאוד דומות לשניהם: FERRITIN 52.2 HB 10.6 HCT 30.8 MCV 72.5 MCH 25.0 EOS % 7.9 WBC 10.6 RBC 4.3 PLT 325 האם המדדים תקינים, למרות שחלקם מחוץ לתחום הנורמה?

תשובה:
לכל בדיקת מעבדה טווח הנורמה משתנה על פי הגיל. לצערי, ברוב המעבדות הטווח הוא של מבוגרים, ולכן נראה בבדיקות של ילדים כאילו תוצאות רבות חורגות מהטווח, למרות שבפועל הן תקינות. לאור זאת, רמת ההמוגלובין, רמת הפריטין, ה- MCV, ה- WBC, ורמת הטסיות של ילדייך תקינים. הטיפול בברזל יעיל במינון הנוכחי, ומומלץ להמשיכו. התוצאה החריגה בבדיקות היא רמת האאוזינופילים. זהו סוג של תאים לבנים השייכים למערכת החיסון. רמתם עולה בכמה מצבים. בילדים, הגורמים השכיחים הם אלרגיות או זיהום על ידי טפילים, למשל תולעים בצואה. במקרים נדירים יותר, הסיבה היא המטולוגית או תגובה לתרופות. מומלץ לפנות לרופא הילדים לערוך בדיקת טפילים. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד