פרטים על ניתוח לתיקון בקע טבורי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/01/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

עלי לעבור תיקון בקע טבורי (כנראה בעקבות הריון). כיצד נעשה הניתוח, באיזו הרדמה מדובר. יש לי תינוק יונק, האם זה יפריע?

תשובה:
הרניה, או בקע, היא איזור של חולשה ברקמה הפיברו-מוסקולרית של דופן הגוף, דרכה יכולים לעבור איברים שונים. את רוב הבקעים הטבוריים הקטנים ניתן לנתח בהרדמה מקומית, לעיתים בתוספת זריקת טשטוש. בדרך כלל ניתן פשוט לתפור את ההרניה בחוט חזק, אולם אם מדובר בהרניה גדולה - לעיתים מוסיפים פיסת רשת. הניתוח לא יפריע להנקה, אבל אולי עדיף לדחות אותו לאחרי ההנקה, כך שהבטן תחזור לצורתה המקורית. תוכלי לקרוא עוד על הרניות ועל הניתוח כאן: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000987.htm