דלג לתוכן

נטילת רדוקטיל לבחורה עם הפרעות קצב

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/01/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

אני סובלת מהשמנת יתר ואינני חשה בטוב. יש לי קושי לעשות פעילות מאומצת, זה מתבטא בכאבים בחזה ולעיתים בדופק מהיר. בנוסף, אני סובלת מהפרעות קצב. אני מעוניינת ליטול את כדורי הרדוקטיל כדי לרדת במשקל. האם אינני לוקחת סיכון בנטילת הכדורים ? האם יש קונטרא-אינדיקציה? האם אני יכולה ליטול את הכדורים בביטחון ?

תשובה:

הרדוקטיל גורמת לירידה במשקל, באמצעות העלאת ריכוז חומרים שונים, כמו סרוטונין, נוראדרנלין ודופאמין במוח. חומרים אלה גורמים לתחושת שובע, ומגבירים את קצב חילוף החומרים - וכך תורמים לירידה במשקל. אחוז נמוך מן המשתמשים בתרופה סובלים מתופעות לוואי. 10% מן המשתמשים בה דווחו על כאבי ראש והפרעות בשינה, ירידה בתיאבון, יובש בפה, עצירות ולעיתים נזלת. בתחום הקרדיאלי, שהוא התחום המטריד אותך, התרופה עשויה לגרום לדופק מהיר, עליה בלחץ הדם, כאבים בחזה ובצקת - אולם כל התופעות האלו קורות באחוז קטן מן המשתמשים. אסור להשתמש בתרופה בשילוב עם מדכאי תיאבון אם את סובלת מיתר לחץ דם שאינו מאוזן, אי ספיקת לב, מחלת לב איסכמית, הפרעות קצב או מצב לאחר שבץ. כמו כן, אסור לקחת את התרופה בשילוב עם תרופות נוגדות דיכאון מקבוצת ה- SSRI (פרוזק, סרוקסאט ועוד), עם מעכבי MAO, קטוקונאזול, סימטידין, אריתרומיצין ועם ליתיום. כאשר נוטלים את התרופה עם מעכבי טסיות, כמו אספירין - יש לשים לב שלא נגרמים דימומים. במהלך הטיפול בתרופה אין להגזים בצריכת אלכוהול. בכל מקרה, במהלך הירידה במשקל אין להסתמך על השפעתה של התרופה בלבד, אלא כמובן לשלב תוכנית דיאטה שתביא לירידה הדרגתית במשקל יחד עם פעילות גופנית. ציינת כי את סובלת מהפרעות קצב, אך לא ציינת באילו הפרעות מדובר. עליך להיוועץ ברופא לפני תחילת הטיפול בתרופה.
רופאים בתחום
ד"ר נעה אפרת בן ברוך
ד"ר נעה אפרת בן ברוך אונקולוגיה
ד"ר אמיר רבהון
ד"ר אמיר רבהון יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר נטליה וולקוב
ד"ר נטליה וולקוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו