בעיות בקיבה אצל חולת פרקינסון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/01/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אימי בת 73 חולת פרקינסון, מתלוננת על אי-נוחות באזור הקיבה. זה לא ממש כאבים, וכשזה מופיע היא מחווירה, צועקת שלא טוב לה והנשימות נעשות כבדות. זה מופיע אחרי האוכל. היא עשתה את כל הבדיקות הנדרשות, כולל ביופסיה בקיבה ולא נמצא דבר. לאיזה כיוון עלי ללכת? היא נוטלת דופיקר, קלונקס וחומצה פולית.

תשובה:
פרקינסון היא מחלה שיכולה בשלבים מתקדמים שלה לערב גם את מערכת העצבים האוטונומית, האחראית לתפקודה של מערכת העיכול. לכן ייתכן שהתגובה ממנה סובלת אמך קשורה למחלתה הבסיסית. על מנת לברר לעומק את הבעיה יש מקום לבירור גסטרואנטרולוגי, הבודק את תנועתיות המעי (בעיקר את הוושט והקיבה), כגון בליעת בריום, אולם הדרך הנכונה היא לפנות לייעוץ גסטרואנטרולוגי מסודר. ייתכן שתגובתה של אימך היא תגובה למילוי מהיר של הקיבה ואיטיות בהתרוקנות הקיבה. ניתן לנסות ולהקטין את נפח הארוחה, כלומר לאכול הרבה ארוחות, אבל קטנות מאוד. אנשים רבים הסובלים מהתרוקנות איטית של הקיבה סובלים מכאב ותגובת טרום עילפון לאחר ארוחות גדולות ולעיתים גם מהקאות חוזרות. כדאי לנסות ארוחות קטנות, ולאחר מכן לפנות לייעוץ גסטרואנטרולוג. ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד