דלג לתוכן

קרינה לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/03/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס בעקבות גידול. קיבלתי שני טיפולים ביוד רדיואקטיבי לפני 11 חודשים, ואשתי כנראה בהריון בשבוע ה-4. האם עבר מספיק זמן מאז הטיפול ביוד, והאם זה בסדר שהכנסתי אותה להריון?

תשובה:

הטיפול ביוד רדיואקטיבי גורם לגופך לפלוט קרינה למשך 6-5 ימים לאחר הטיפול. 11 חודשים הם כנראה זמן מספיק, מה גם שהטיפול עצמו לא משפיע על הפוריות, ורק הקרינה שיכולה להשתחרר אחריו מסוכנת לסובבים אותך. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אריה אשכנזי
ד"ר אריה אשכנזי נוירולוגיה
ד"ר פאני בר-לוי
ד"ר פאני בר-לוי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר מיכל צדוק
ד"ר מיכל צדוק נוירולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו