הסיבות האפשריות לדימום רב בזמן המחזור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/04/2008
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 46, סובלת כבר כשמונה חודשים מדימומים מסיביים בזמן המחזור, שאינם נפסקים ללא טיפול תרופתי ( הקסאקפרון ו- Methergin). הדימום לא מופיע כל חודש אלא לסירוגין, פעם בחודשיים-שלושה, כהמשך לווסת רגילה, אך אינו מפסיק ללא טיפול. היתי אצל גינקולוג ועברתי אולטרסאונד וביופסיה, ושניהם היו תקינים. הגינקולוג אמר שאין מה לעשות, והציע לשים טבעת עם הורמונים, שכן התרופות לא מומלצות לשימוש תדיר. רציתי לשאול אילו עוד אפשרויות ישנן. הדימומים מפריעים לשגרת חיי ולתפקודי התקין (רמת ההמוגלובין שלי נמוכה - 8.4, למרות שאני לוקחת כדורי ברזל), ואני חוששת מלהשתמש בטבעת כי שמעתי שיש לחלק מהנשים תופעות לוואי שמצריכות את הוצאתה.

תשובה:
יכולות להיות סיבות שונות לדימום מאסיבי מהרחם (מנוראגיה): במהלך מחזור רגיל, איזון בין אסטרוגן לפרוגסטרון מווסת את הגדילה של שכבת האנדומטריום, השכבה שנשטפת במהלך הווסת. אם אין איזון בין ההורמונים, האנדומטריום גדל באופן מוגזם, ונשטף החוצה בדימום חזק מהרגיל. שינויים הורמונאליים מופיעים אצל בנות בגיל ההתבגרות ואצל נשים בתקופה שלפני גיל המעבר. מיומה - גידול שפיר ברחם הגורם לדימומים חזקים מאוד בזמן המחזור. פוליפ ברחם. ירידה בפעילות השחלות, חוסר ביוץ, מובילים לשינויים הורמונאליים ולדימומים. אדנומיוזיס - תהליך בו בלוטות מהאנדומטריום מושרשות לתוך שריר הרחם. מופיע בעיקר אצל נשים אחרי לידות מרובות. התקן תוך רחמי - אם זאת הסיבה, יש להוציא את ההתקן. סיבוכי הריון. תהליך סרטני. תרופות מסוגים שונים: לדוגמה, תרופות נוגדות קרישה. דלקות באגן (PID), בעיות בבלוטת התריס, מחלות כבד או כליה. אם ישנה בעיה ספציפית שידוע עליה כגורמת לדימום, הטיפול צריך להיות בהתאם לבעיה. טיפול תרופתי: אם יש אנמיה, יש להשתמש בתחליפי ברזל. התרופה איבופרופן יכולה להפחית את הכאב ואף את את כמות הדימום. גלולות למניעת הריון משולבות או המכילות פרוגסטרון (בכל צורה שהיא). ישנן מספר אופציות ניתוחיות, במקרה שנחוץ טיפול כזה: גרידה - בתהליך זה מבצעים גירוד של שכבת האנדומטריום. הבעיה בתהליך זה היא שברוב המקרים, צריך לחזור עליו פעמים רבות. היסטרוסקופיה - הסרה של פוליפ או מיומה. צריבה של האנדומטריום על ידי אנרגיה אולטרסונית או על ידי הסרה כירורגית שלו. כריתת רחם - פתרון סופי ומוחלט להפסקת הדימום. כמו שאת רואה ומבינה, עומדות בפנייך אפשרויות רבות. על פי הסיפור, אני מעריכה כי הסיבה לדימום אצלך היא תקופה של טרום גיל המעבר, והשינויים ההורמונליים הכרוכים בכך. אני מציעה לך לנסות את כל האופציות התרופתיות העומדות בפנייך, כולל טבעת הורמונים.אם זה לא יעזור, גשי לייעוץ לגבי אופציה ניתוחית. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד