אישתי חולת סוכרת, ועם הסוכרת באו גם בעיות בלב. הרופאה נתנה לה סוג של אספ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/05/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

אישתי חולת סוכרת, ועם הסוכרת באו גם בעיות בלב. הרופאה נתנה לה סוג של אספירין בשם קרטיה. בעלון של הייצרן כתוב "לא מומלץ לחולי סוכרת". הרופאה אומרת שזה שטויות. מה לעשות? איפה האמת ?

תשובה:
קרטיה הוא למעשה אחד השמות המסחריים של אספירין, כלומר שווה ערך לאספירין. לאספירין, כמו לכל תרופה, יש תופעות לוואי: ישנם מחקרים המעידים כי האספירין עלול לפגוע בכליות ובעיניים - איברים שגם כך עלולים להיפגע בסוכרת. עם זאת, תועלתו של האספירין במניעת מחלות לב ואירועים מוחיים גדולה לאין ערוך מתופעות אלו.