המשך עיסוי אחרי החזרת דופק בהחייאה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי שאלה בקשר להחייאה. אני מדריך חובשים, ושמעתי שלאחר שביצעתי החייאה וחזר דופק, אני צריך לעשות עוד עיסויים על הדופק הקיים במשך 2 דקות. האם זה נכון?

תשובה:
עד כמה שידוע לי, זה נכון. ההנחיות החדשות הן שכל סבב הוא 2 דקות, כך שלמעשה, מדובר בסבב נוסף לאחר חזרת הדופק. זה לא נמצא בידי בכתב, אך נראה לי שהרעיון הוא לא להרפות מייד כשחוזר הדופק, בגלל הסכנה המוחשית לאבד אותו לגמרי או לחזרה של פרפור חדרים (VF) בפרק הזמן הסמוך להתחדשותו. פרפור חדרים היא הפרעת קצב שבה משתלט על הקצב מוקד חשמלי ממקור חדרי. הפרעת קצב זו מסכנת חיים, וגורמת לתמותה במרבית המקרים. פרפור חדרים מצריך החייאה עם מכות חשמל, תרופות, עיסויים ועוד, ועלולה להידרדר למוות בשניות. היוועץ ביודעי (ACLS - Advanced Cardiac Life Support