אונקוציטומה בבדיקת CT ותוצאות נוספות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

קיבלתי תוצאה של בדיקת CT בטן: מבנה תקין של הטחול. בסגמנט האחורי באונה הימנית של הכבד הודגם מוקד היפודנסי בקוטר של 21 ממ עם רושם של האדרה פריפרית קלושה. ייתכן שמדובר בהמניוגמה במקום זה. באגן אין אדנופתיה או מיימת iud ברחם. לאחר כריתת אונקוציטומה בכליה השמאלית נותרו סיכות מתכתיות אחדות באזור שער כליה זו. מה המשמעות של כך ?

תשובה:
אונקוציטומה היא גידול שפיר של הכליה ולא אמורות להיות לו השלכות נוספות לאחר הוצאתו. בגלל שאונקוציטומה נראית ויכולה לדמות לעיתים לגידול כלייתי ממאיר, אני מניחה שהבדיקה נעשתה כמעקב. בכל מקרה על פי מה שנכתב נראה גוש בכבד, אולם מאפייניו כשל המנגיומה - גידול שפיר של כלי דם שאין צורך בשום טיפול בגינו. סך הכל הממצאים מעודדים מאוד ואין עדות למחלה פעילה על פי הנכתב. בכל מקרה, אני מציעה להתייעץ עם הרופא שלך לגבי אימות הממצא באולטרסאונד והשוואה לבדיקות קודמות. לגבי שאר הממצאים- אין עדות למחלה משנית הגורמת להגדלת בלוטות הלימפה בבטן ואין מיימת שיכולה ללוות תהליכים סרטניים.