טיפול בציסטה בלסת התחתונה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/07/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

גילו לי בלסת התחתונה נגע אוסטיולי המתפשט לאזור הרמוס המנדיבולרי. בוצעה לי ביופסיה, הוכנס לי נקז לשטיפות יומיות. להלן תוצאת הביופסיה : dontogenic keratocyst with very mild diffuse chronic inflammantation and "signet ring" likeepithelial cells. מה המשמעות? ומה הטיפול המקובל?

תשובה:
ברוב המקרים, הטיפול הינו "מרסופיאליזציה", כלומר ניקוז הנגע באופן הדרגתי עד לצמצום משמעותי שלו, ולאחר מכן הוצאת הציסטה. הטיפול אינו מסובך אך יש צורך במעקב סדיר בגלל אפשרות מסוימת של חזרתו לאחר זמן מה. בברכה, ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים