שינויים ברמת הורמון מגרה בלוטת התריס (TSH)
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 27. עקב אי-כניסה להריון התבקשתי לעשות בדיקת TSH. לפי בקשתה של הרופאה עשיתי בדיקת TSH ביום הרביעי של המחזור, והתוצאה היתה 6.91. רמת ה- FT4 היתה 11.6. לפני חודש עשיתי בדיקת TSH לא בזמן מחזור, סתם בדיקה שגרתית, והתוצאה היתה 4.51. האם התוצאה שונה עקב ביצוע הבדיקה בזמן המחזור, או שאין קשר בינה לבין הזמן בו מבצעים את הבדיקה?

תשובה:
לפי תוצאות הבדיקה האחרונה, ערכי ה- TSH אצלך גבוהים מהנורמה, מה שעשוי להעיד על תת-פעילות בלוטת התריס. למרות זאת, רמת ה- T4 בטווח הנורמה. אינני יודעת אם הבדיקות נערכו באותן מעבדות ומהן ערכי הייחוס במעבדות הללו. בכל אופן התוצאות לא אמורות להיות מושפעות מימי המחזור. אני ממליצה לחזור על הבדיקה, ולבקש גם בדיקת פרופיל הורמונלי, שיכול לתת תמונה בהירה יותר לגבי מצב הפוריות שלך. מידע נוסף על הבדיקה תוכלי למצוא באינדקס הבדיקות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=52