דלג לתוכן

בחורה אנמית שזקוקה לתוספי ברזל

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/10/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

בתי בת 25, ידועה כאנמית, מטופלת מדי כמה חודשים בכדורי ברזל בגלל ברזל ופריטין נמוכים. תוצאות הבדיקה האחרונה (לאחר הפסקה בכדורי ברזל): transferrin 380 hb 12.4 iron 48 (37-145) ferritin 3 (10-291) wbc 11.3

תשובה:

בתי בת 25, ידועה כאנמית, מטופלת מדי כמה חודשים בכדורי ברזל בגלל ברזל ופריטין נמוכים. תוצאות הבדיקה האחרונה (לאחר הפסקה בכדורי ברזל): transferrin 380 hb 12.4 iron 48 (37-145) ferritin 3 (10-291) wbc 11.3 כל היתר תקין, היא אינה סובלת מדימומים קשים במחזור ונבדקה על ידי רופא גסטרואנטרולוג. מה עוד יש לבדוק אצלה ואיזה טיפול עליה לקבל? טרנספרין גבוה מעיד על חוסר ברזל. תוצאות ההמוגלובין והברזל של בתך תקינות, אך בגבול התחתון של הנורמה. פריטין נמוך מעיד גם כן על אנמיה כתוצאה מחוסר ברזל. תאי הדם הלבנים של בתך מעט גבוהים, אך לא באופן משמעותי שמצריך בירור לזיהום כלשהו. לפי בדיקות דם אלו, לדעתי יש לבתך מחסור במאגרי הברזל בגוף, למרות שכרגע אינה אנמית (המוגלובין תקין) - תוצאות הטרנספרין והפריטין מעידות על כך. א ציינת בשאלתך אם בתך אוכלת באופן מסודר ומקפידה על תזונה עשירה בברזל, וכן לא ברור אם היא נוטלת את כדורי הברזל באופן קבוע או רק לעיתים. אמליץ על המשך הבירור אצל הרופא המטפל או אצל המטולוג, ועל נטילת כדורי ברזל על בסיס קבוע, הקפדה על תזונה עשירה בברזל כגון דגנים, ביצים, עלי ירקות ירוקים ואגוזים, ומעקב אחר בדיקות דם. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד [10/05/2008]
רופאים בתחום
ד"ר נחום זילבר
ד"ר נחום זילבר אורולוגיה
ד"ר ברנרד דוידוביץ
ד"ר ברנרד דוידוביץ כירורגיה
ד"ר איגור גרש
ד"ר איגור גרש כירורגיה אורתופדית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו