דלג לתוכן

קושי בירידה במשקל עם נטילת סימבלטה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/05/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני אחרי לידה ונמצאת בתהליך של דיאטה. אני סובלת מחרדות ולוקחת טיפול תרופתי של סימבלטה, כדור ליום 30 מ"ג. רציתי לשאול אם הכדור הזה מפריע בתהליך הורדת המשקל?

תשובה:

סימבלטה אינו מפריע לתהליך של ירידה במשקל. באופן כללי, לכל תרופה עשויות להיות תופעות לוואי (אך הן לא בהכרח מופיעות!) ולצערנו, לא ניתן עדיין לנבא מראש מי יסבול מתופעת לוואי ומאיזו תרופה. אני ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל וגם לבדוק עם עצמך, אם יכולות להיות סיבות נוספות לקושי בירידה במשקל, כגון אורח החיים, התזונה, היעדר פעילות גופנית. יש לציין כי לעיתים אימהות "טריות" אוכלות יותר, כניסיון של הגוף להתמודד עם עייפות מחוסר שינה! בנוסף, כדאי לפנות לרופא המשפחה ולבקש בדיקות דם לבדיקת רמת הברזל, רמת חומצה פולית, רמת ויטמין B12, ורמת הורמון בלוטת התריס בדם. חוסר באחד מהם יכול לעתים להתבטא בהשמנה. בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית
רופאים בתחום
ד"ר נדאל אסדי
ד"ר נדאל אסדי אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר מיכאל היימס
ד"ר מיכאל היימס עיניים
ד"ר אורי קינן
ד"ר אורי קינן כירורגיה אורתופדית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו