דלג לתוכן

מידע על שלבקת חוגרת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/05/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בן 37. חליתי בשלבקת חוגרת. הרופא רשם לי זובירקס 800 מ"ג בערך שבוע אחרי שהפריחה הופיעה. לקחתי את התרופה 3 ימים (הוא רשם אותה ל-7 ימים). עדיין אין שום שיפור, ועדיין יש לי כאבים ברגל ופריחה. האם עלי להמשיך לקחת את התרופה? הבנתי מהאתר שהמחלה לא שכיחה אצל אנשים צעירים ושמומלץ לעשות בדיקת איידס. האם לבקש זאת מהרופא? הבנתי שיכולה להיות תופעה של כאבים אחרי המחלה (נוירלגיה פוסט-הרפטית). מה לעשות כדי שהסיכוי שזה יקרה יקטן?

תשובה:

ראשית, עלייך להשלים את הטיפול. לא ניתן לראות תוצאות לאחר שלושה ימים בלבד. שלבקת חוגרת יכולה להופיע אצל כל אדם שחלה בעבר באבעבועות רוח. הווירוס הוא אותו וירוס, אשר נשאר רדום לאחר מחלת האבעבועות, ובגיל מבוגר יכול להתעורר ולגרום לשלבקת. שלבקת חוגרת מופיעה בדרך כלל כאשר ישנה ירידה במצב המערכת החיסונית, כפי שקורה, לדוגמה, במחלת האיידס. אך אין זה אומר שכל מי שיש לו שלבקת חוגרת, הסיכוי שהוא חולה איידס גבוה. לכן, בהחלט מומלץ לבצע בדיקות מקיפות הכוללות גם נוגדנים ל- HIV. אני ממליצה לפנות לרופא המשפחה לביצוע בדיקות כלליות. את התופעה של נויורלגיה פוסט-הרפטית אתה לא יכול למנוע, מלבד על ידי השלמת הטיפול המתאים. בדרך כלל תופעה זו נפוצה יותר אצל אנשים מבוגרים, והיא מופיעה רק אצל 10% מכלל החולים בשלבקת חוגרת. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' אמיר קוגלמן
פרופ' אמיר קוגלמן ילדים
ד"ר מיכאל פאול
ד"ר מיכאל פאול עיניים
ד"ר יובל בדולח
ד"ר יובל בדולח יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו