דלג לתוכן

מתי להתחיל טיפולי IVF?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/05/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 26. זה שנתים וחצי אני מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה. אני סובלת מאנדומטריוזיס, וכבר עברתי שני ניתוחי לפרוסקופיה. הראשון לפני שלוש שנים, השני לפני שנה. היו הרבה הידבקויות באזור הרחם, והטיפול היה ללא הזרקת צבע. עברתי במשך שמונה חודשים טיפול באיקאקלומין ללא הזרעה, ולאחרונה עברתי טיפול ראשון של IUI ללא הצלחה. אני בהפסקה לחודש. הומלץ לי לעבור 3 טיפולים כאלה, ואחר כך לעבור לטיפול IVF. לפי בדיקת אולטרסאונד שעשיתי לפני שבועיים, אובחנה אנדומטריומה בשחלות השמאלית והימנית. אני חוששת שאם אמשיך בטיפול ה- IUI, האנדומטריומה תגדל בשל זריקות ההורמונים, המתוכננת לתקופה של 4 חודשים (ביחד עם ההפסקות בין כל טיפול) ואני חושבת להתחיל כבר ב- IVF. מה דעתכם?

תשובה:

איקאקלומין (קלומיפן ציטראט) משמש לעידוד הביוץ, וכתוצאה מהשימוש בו, רמת האסטרוגן בגוף עולה. במצבים מסויימים, אסטרוגן אכן עשוי לגרום לצמיחה וגדילה של אנדומטריומה. למרות זאת אינני מכירה את כל ההיסטוריה הרפואית שלך, וקשה להמליץ על התחלת טיפולי IVF, מה גם שישנם לקופות החולים השונות תנאים ברורים לגבי התחלת טיפולים מסוג זה. אני ממליצה להיוועץ ברופא/ה המטפל/ת, כיוון שבמקרה שלך ייתכן מאוד שהתחלת טיפולי IVF יהיה צעד נכון. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר גד ולן
ד"ר גד ולן אורתופדיה
ד"ר יהושע שמטוב
ד"ר יהושע שמטוב כירורגיה
ד"ר אורי גבעון
ד"ר אורי גבעון אורתופדיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו