וריקוצלה ופגיעה באיכות הזרע
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 17. רציתי לדעת מה לוקחים בבדיקת קריוטיפ גנטי? האם עושים בדיקת דם? עברתי כמה בדיקות רפואיות ונקבע שיש לי Azoospermia ו- Varicocele (דרגה 3). האשכים בגודל תקין ואין לי בעיה הורמונלית. אני חש אי נוחות במכנסיים ויש לי תחושה של כובד. רציתי לדעת אם אתם ממליצים לעשות ניתוח וריקוצלה.

תשובה:
קריוטיפ היא תמונת הכרומוזומים של האדם. תמונת הכרומוזומים השלמה נמצאת בכל תא בגוף למעט תאי המין בהם יש מחצית מכמות הכרומוזומים. מדובר בבדיקת דם פשוטה. (בתינוק בודקים את מי השפיר או את סיסי השליה.) Azoospermia היא חוסר זרע. כאשר יש פגיעה בייצור ובאיכות הזרע זו אינדיקציה לניתוח וריקוצלה. בנוסף, המצב גורם לך לחוסר נוחות פיזית. אני מאמינה שאתה נמצא בטיפול אצל אורולוג. אם לא, מומלץ שתיגש לטיפול. אני מצרפת קישורים לתשובות רלוונטיות מתוך האתר: http://www.infomed.co.il/questions/q_060503_2.htm