דלג לתוכן

על מה יכול להעיד ערך גבוה של בילירובין?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/05/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 35, אמא ל-2 ילדים, עברתי לפני 10 שנים ניתוח לפרוסקופיה להסרת כיס המרה. לאחרונה, בדיקות תפקודי הכבד שלי אינן תקינות, במיוחד הבילירובין. מה עושים? האם זה מסוכן?

תשובה:

על מנת לענות לשאלתך חסרים לי נתונים נוספים. האם מדובר בעליית בילירובין ישיר או בלתי ישיר? האם ישנן הפרעות נוספות בתפקודי הכבד או בספירת הדם? מהם ערכי LDH, ALT, AST, ALP אלבומין ו- PT (תפקודי קרישה)? כל הנתונים האלה נחוצים כדי לעזור בהכוונה למקור הבעיה. בהיעדר נתונים אלה, יהיה לי קשה לכוון אותך. הסיבות האפשרויות לעליית רמת הבילירובין רבות. אם העלייה היא בעיקר של ALT ו- AST, יתכן שזהו זיהום ויראלי שפוגע בכבד, ואז יש מקום לבצע בדיקות סרולוגיות (לשלול צהבת נגיפית של הכבד), או יתכן שתרופה מסוימת שאת נוטלת היא הגורם. יש מקום גם לבדיקה של צרולופלסמין בדם (נשא של נחושת בגוף, היעדרו גורם למחלה על שם וילסון בה הנחושת שוקעת בכבד). יש בדיקות נוספות אולם לא אכביר בפרטים בשלב ראשוני זה. אם ערכי ALP ו- GGT גבוהים בצורה משמעותית יותר מ- ALT ו -AST אזי יש מקום לביצוע בדיקת אולטרסאונד של הבטן. בכל מקרה עלייך לגשת לרופא המשפחה על מנת לברר את העניין. בהצלחה, ד"ר שירי אורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר שמואל פרינץ
ד"ר שמואל פרינץ פנימית
ד"ר יובל ארמה
ד"ר יובל ארמה אורתופדיה
ד"ר אהוד רייך
ד"ר אהוד רייך עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו