דלג לתוכן

בירור הסיבות לאי-סדירות של המחזור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/05/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מקבלת מחזור לא סדיר, פעם בחודשיים לערך. היום בבדיקת אולטרסאונד שבאה לבדוק חשש לרחם דו-קרני, הרופא הבחין שמורפולוגיית השחלות יכולה להתאים ל- PCO. הממצאים: שחלה ימנית: 52x45 מ"מ נפח שחלה 12 מ"ל. שחלה שמאלית: 40x30 מ"מ נפח 15 מ"ל. עובי רירית הרחם 8.5 מ"מ. אני תוהה אם יתכן שהזקיקים שנראו קשורים לזה שאני אמורה לקבל מחזור בימים אלה? האם זה יתבטא באולטרסאונד? בעבר עשיתי לא פעם אולטרסאונד, והרופאה שבדרך כלל טיפלה בי אמרה תמיד שהכל תקין. האם יכולות להיות סיבות נוספות לאי סדירות המחזור חוץ מ- PCO? איך אני יכולה לשלול את כל האופציות?

תשובה:

על מנת לקבוע כי את סובלת מתסמונת השחלות הפוליציסטיות, יש לראות הוכחה לכך באולטרסאונד שיעיד על הגדלת השחלות ועל הימצאות מספר רב של זקיקים. בנוסף, צריכים להיות תסמינים כגון אקנה, עלייה במשקל ושיעור יתר. לא ציינת בשאלתך אם את סובלת מאחד התסמינים האלה. בזמן ביוץ ניתן לראות הגדלה של השחלה, אך לפי מה שתיארת, הבדיקה נעשתה קרוב לקבלת הווסת, וההגדלה מתרחשת בין 10 ל-12 יום לאחר ביוץ, ולכן זו אינה הסיבה להגדלת השחלות. עובי רירית הרחם אכן גדל לפני קבלת הווסת. מידע רב לגבי תסמונת השחלות הפוליציסטיות תוכלי למצוא על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד ובעזרת הקישורים הבאים: http://www.infomed.co.il/questions/q_060705_3.htm

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דניאל דריי
ד"ר דניאל דריי טיפול מיני / סקסולוגיה
 אורלי בלוך דייגי
אורלי בלוך דייגי קלינאות תקשורת
ד"ר מאשה קרני
ד"ר מאשה קרני פסיכיאטריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו