דלג לתוכן

קשרית בבלוטת התריס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/05/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 29. עברתי בדיקת אולטראסאונד של התירואיד ואשמח לקבל הסבר על התוצאות. בבדיקת דם אובחנה בעיה בפעילות של בלוטת התריס, ואני כבר חודשיים בערך עם אלטרוקסין. כמו כן, יש לי היפרפרולקטינומה, ואני לא לוקחת דוסטינקס כעת כי אני מיניקה. בתשובה כתוב כך: אונה ימנית בגודל תקין, מרקם לא אחיד. קשרית אקוגנית בקוטר כ-0.5 ס"מ, איסתמוס מעובה. אונה שמאלית בגודל תקין, מרקם לא אחיד. האם יש צורך בטיפול תרופתי נוסף מלבד האלטרוקסין?

תשובה:

קשריות בבלוטת התריס הן תופעה שכיחה. ב-90% מהמקרים מדובר בקשרית שפירה, אשר הולכת ומצטמצמת כשמקבלים טיפול באלטרוקסין. עם זאת, במקצת המקרים הקשרית ממאירה, לכן יש להתייעץ עם אנדוקרינולוג ולשקול אם ניתן להסתפק במעקב באולטרסאונד, או שיש לבצע ביופסיה מן הקשרית. בכל מקרה, אלטרוקסין הוא הטיפול הנכון אם מדובר בתת-פעילות של בלוטת התריס. בתשובה לבדיקה צוין גם שמרקם הבלוטה לא אחיד ושהאיסתמוס (המחבר בין צד ימין ושמאל של הבלוטה) מעובה. תיאור זה לא מאוד ברור. יתכן שהכוונה היא לכך שהבלוטה מלאה קשריות קטנטנות. מצב זה בפני עצמו חסר משמעות ואינו מהווה גורם סיכון לסרטן. עם השנים עשויה להיות גדילה של בלוטת התריס, אך בדרך כלל אין צורך בטיפול. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אסעד אליאס
ד"ר אסעד אליאס רפואת שיניים
פרופ' יעקב בר
פרופ' יעקב בר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו