קביעת גיל ההריון על פי ערכי HCG
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אחרי איחור של 5 ימים במחזור עשיתי בדיקת beta והתוצאה היתה שלילית. עכשיו עשיתי שוב בדיקה, והתוצאה חיובית: 117.0. האם זה תקין? באיזה שבוע סביר להניח שאני?

תשובה:
ערך הבטא תקין, ונראה כי את בשלבים המוקדמים ביותר של ההריון. לפי תאריך הווסת האחרונה ששלחת ניתן לומר כי את בשבוע 4-3, אך בדיקה ודאית לקביעת גיל ההריון מתבצעת באולטרסאונד בשבוע 6-5, בו ימדדו את אורכו של העובר (CRL). לפי ערך זה יקבעו את גילו של העובר ויראו כי זה בהתאמה לתאריך הווסת האחרון. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד