דלג לתוכן

שימוש בו-זמני בתרופות ציקלוספורין ופרדניזון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/05/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני סובלת מתסמונת נפרוטית בכליות ומטופלת במשך שנה בפרדניזון במינון משתנה, כרגע 40 מ"ג ליום. בנוסף, הוחלט שאני צריכה לקבל גם ציקלוספורין - כדור למושתלי כליה. האם השילוב ביניהם לא מסוכן? והאם אפשר להפסיק את הפרדניזון ולהשתמש רק בכדור החדש?

תשובה:

השילוב בין ציקלוספורין ופרדניזון מקובל ואינו מסוכן. איני יודעת מהו מצבך הרפואי ומהי הסיבה שבעקבותיה את מקבלת טיפול זה. אני יכולה רק לומר כי קרוב לוודאי שתחילת הטיפול בציקלוספורין תפחית את מינון הסטרואידים הנדרש. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אבשלום (אבשי) ליבוביץ'
ד"ר אבשלום (אבשי) ליבוביץ' פנימית
ד"ר סיגלית כרמל
ד"ר סיגלית כרמל רפואה אסתטית
פרופ' משה שניר
פרופ' משה שניר עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו