מתן דפלפט לכאב ראש מצררי (Cluster Headache)
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 41. ביקרתי אצל נוירולוגית לאחר שסבלתי מכאב ראש מתמשך כשבוע. לאחר בדיקה שגרתית היא אמרה שהכל בסדר. לאחר שהתעקשתי ושאלתי מה עושים היא נתנה לי מרשם לתרופה דפלפט כרונו במינון של חצי כדור למשך חמישה ימים. אחרי שקראתי את הפרוספקט של התרופה מאוד נלחצתי, ואני לא בטוחה שאני רוצה לקחת אותה. אשמח לקבל עצה. יש לציין שבאופן כללי אני בחורה בריאה.

תשובה:
סודיום ואלפרואט היא תרופה נוגדת פרכוסים. משתמשים בה לעיתים קרובות בשילוב עם תרופות אחרות לטיפול באפילפסיה ולאחר שטיפולים אחרים נכשלו. עוד סיבה למתן דפלפט הוא לכאבי ראש מסוג Cluster Headaches. כאבי ראש כאלה מופיעים אחת למספר שבועות או חודשים ומלווים לעיתים בנזלת ובדמעת. תופעות הלוואי של הכדור הן נדירות, ועליהן תוכלי לקרוא בפורטל שלנו. אין סיבה לדאוג מטיפול לחמישה ימים בלבד, שכן תופעות הלוואי קורות בעיקר בטיפול ממושך. לצערי, אין לי מספיק מידע על כאבי הראש, על אופיים, על נסיבות הופעתם וכדומה. כדי לתת אבחנה אצטרך עוד פרטים, בדיקה גופנית ובמקרה הצורך עוד בדיקות. אני ממליצה להמשיך את המעקב אצל הרופאה הנוירולוגית. מידע נוסף על התרופה דפלפט תמצאי באינדקס התרופות: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=184