תרגול לעצירת סקוליוזיס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/05/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי סקוליוזיס של 10 מעלות. הרופא אינו ממליץ לי על טיפול מסוים. אני פוחד שבעת הגדילה העקמת תגדל גם כן. האם יש תרגילים שאפשר לעשות כדי לעצור את העקמת? בעוד חצי שנה אני אמור להיבדק שוב ואני פוחד שללא טיפול מסוים, אפילו רק תרגילים פשוטים, העקמת תמשיך. מה עושים?

תשובה:
אני מסכים . יש מקום לקבל הדרכה לתרגול בשיטת שרוט ואין לדעתי סיבה לחכות להחמרה אפשרית של הסקוליוזה (עקמת). גילך הצעיר (14) ופוטנציאל הצמיחה הרב מדגישים את חשיבות התחלת התרגול המוקדם. אני ממליץ לגשת שוב לרופא ולברר מדוע לא למנוע החמרה פוטנציאלית ולבקש הפניה למכון פיזיותרפיה שיש בו טיפול יציבתי בשיטת שרוט. זו זכותך לקבל טיפול מתאים ואין סיבה לחכות . ההדרכה הינה פרטנית ובמספר מפגשים לא רב ניתן לקבל כלים נהדרים לשיפור יציבה . רפואה שלמה, ירון טילינגר, פיזיותרפיסט מוסמך מכבי שירותי בריאות