ירידה בספירת הזרע בעת נטילת אימוראן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני גבר בן 32, חולה קרוהן זה 10 שנים. אני מטופל בתרופות Imuran ו- Pentasa. בימים אלו אני ואשתי מנסים להיכנס להריון. רציתי לדעת האם נטילת Imuran על ידי הגבר יכולה לגרום לספירת זרע נמוכה או לפגוע בעובר.

תשובה:
תופעת הלוואי הנפוצה של אימוראן היא רגישות יתר לזיהומים מכל הסוגים, מכיוון שתרופה זו גורמת לדיכוי מערכת החיסון. תרופה זו אסורה לשימוש על ידי נשים בהריון מכיוון שהיא גורמת למומים בעובר. מצאתי מאמר אחד המקשר בין נטילת אימוראן לבין ירידה בספירת הזרע, מכיוון שהטיפול גורם לירידה בתנועתיות של תאי הזרע, אך קח בחשבון כי זה נדיר והפיך, כלומר הפסקת הטיפול מחזירה את המצב לקדמותו. מידע נוסף לגבי התרופה תוכל למצוא באינדקס התרופות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/drug1.asp?dID=323