דלג לתוכן

שימוש בגלולות למניעת הריון לאחר לידה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/05/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

ילדתי לפני 11 שבועות. התחלתי ליטול גלולות למניעת הריון מסוג יסמין לפני כמה שבועות, ומאז שהתחלתי לקחת אותן, 10 ימים לאחר תחילת כל חפיסה, מתחילים להופיע לי כתמים חומים. בעבר, לפני ההריון, כשלקחתי את הגלולות האלה לא היו לי שום כתמים ובעיות. האם זה תקין? מה עלי לעשות במצב כזה? כאשה דתייה, הכתמים האלה קצת בעייתים עבורי. האם עלי לעבור לגלולות מסוג אחר? האם יש גלולות למניעת הריון שדומות ליסמין שאוכל לקחתן במקום?

תשובה:

קודם כל מזל טוב! לפני שאענה על שאלתך, חשוב לברר אם את מיניקה. אם כן, גלולות יסמין אינן מתאימות לך, מכיוון שהן מכילות שילוב של אסטרוגן ופרוגסטרון, ונמצא שהמרכיב האסטרוגני עשוי לפגוע בייצור החלב. לנשים מיניקות מומלץ להשתמש בגלולות המכילות פרוגסטרון בלבד, כדוגמת סרזט. מידע על גלולות אלה תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_110608_9.asp
רופאים בתחום
ד"ר פבלו בוקסנבוים
ד"ר פבלו בוקסנבוים הרדמה
 יובל סצמסקי (L.Ac) - טיפול במיגרנות וכאבי ראש
יובל סצמסקי (L.Ac) - טיפול במיגרנות וכאבי ראש רפואה סינית
ד"ר שמעון סלוק
ד"ר שמעון סלוק רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו