Mycosis Fungoides - לימפומה של העור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 25. קיבלתי תשובה של בדיקה פתלוגית: באפידרמיס - היפרקרטוזיס אקנטוזיס. בדרמיס השטחי - תסנין לימפוהיסטיוציטרי פריווסקולרי ואינטרסטיציאלי החודר מוקדית לאפידרמיס. הלימפוציטים החודרים לאפידרמיס מראים אטיפיה בולטת ויוצרים צבר קטן. הצביעות האימונוהיסטוכימיות תומכות באבחנה Early Mycosis Fungoides. מה זה אומר?

תשובה:
Mycosis Fungoides או MF היא לימפומה של העור. זהו גידול של תאים במערכת החיסון, הנקראים תאי T. זוהי מחלה כרונית המתקדמת באיטיות ויש לה כמה שלבים: Patch Stage, עם כתמים שטוחים, בשלב הזה נפוץ שיש גרד; Plaque Stage, שבו הנגעים הופכים להיות יותר מוסננים. ההגעה לשלב זה יכולה לארוך שנים; ולבסוף Tumor Stage - בחלק מהמקרים יש הופעה של גידולים. ההערכה הראשונית כוללת דירוג של המחלה לפי שיטה הנקראת TNMB וסוקרת את מעורבות העור, קשריות לימפה, איברים פנימיים ודם. יש לבדוק את ההיסטוריה הרפואית המלאה ולבצע בדיקה גופנית מדוקדקת, ספירת דם ומשטח דם, בדיקת תפקודי כליות, בדיקות כבד וצילום חזה. ישנם כמה טיפולים תרופתיים ופוטותירפיים שניתן להציע, לפי דרגת המחלה ומצבו הכללי של המטופל. אני מציעה לך לפנות לרופא עור או לרופא עור אונקולוג. בברכה, ד"ר טלי צ’רנוביצקי - אינפומד