שינה, השמנה ותזונה נכונה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת אם שינה יתרה משמינה, ואם עדיף ללכת לישון רעבים במקום לאכול?

תשובה:
שינה יתרה אינה גורמת להשמנה, להפך. שינה מספקת הכרחית לשמירה על משקל תקין הן במבוגרים והן בילדים ונוער. במחקרים נמצא כי חוסר בשינה תורם לעלייה במשקל ללא קשר לצריכת הקלוריות. מספר שעות השינה הדרושות לאדם משתנה עם הגיל: תינוק זקוק ל-14 שעות שינה, ילד בן 5 צריך 12 שעות שינה, ומבוגר זקוק ל- עד 9 שעות שינה. לא מומלץ ללכת לישון רעבים, אך גם לא מומלץ לאכול ארוחה בשעתיים הקודמות לשינה, על מנת שהשינה תהיה רגועה. "תרופת הסבתא" לשתות כוס חלב לפני השינה מסתברת כנכונה, משום שהחלב מכיל חומרים (סידן, טריפטופן) בעלי השפעה מרגיעה על מערכת השרירים והעצבים. לפני השינה לא מומלץ לצרוך מזונות שמכילים קפאין כמו קפה, תה ושוקולד, מאחר שלקפאין תכונות מעוררות. בברכה, נטע מלחי - דיאטנית קלינית דואר אלקטרוני: netta_m@015.net.il