שאלות אודות אבעבועות רוח אני בת 17 ושמרתי על שתי בנות חולות באבעבועות רו
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/03/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

שאלות אודות אבעבועות רוח אני בת 17 ושמרתי על שתי בנות חולות באבעבועות רוח. חליתי במחלה בילדותי. מה הסיכוי שאדבק? איך ניתן למנוע את התפרצות המחלה אם אכן נדבקתי? איך אדע אם נדבקתי או לא?

תשובה:
אם אכן חלית בילדותך באבעבועות רוח הסיכון שתחלי שוב במחלה קלוש. במצבים של דיכוי חיסוני ניכר (עקב מחלת סרטן, קבלת סטרואידים או איידס) ניתן לחלות במחלה דמויית אבעבועות, אולם בהיותך צעירה ובריאה הסיכון שלך לחלות פעם שנייה באבעבועות הוא קלוש ביותר. [03/06/2001]