דלג לתוכן

לגבי רסיטל - מזה שלושה שבועות אני נוטלת כדור ליום (אחרי שעליתי בהדרגה).<

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/03/2003
1 דקות קריאה

שאלה:

לגבי רסיטל - מזה שלושה שבועות אני נוטלת כדור ליום (אחרי שעליתי בהדרגה). 1 . תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש שינוי, ואם הוא לא חל, האם עלי לפנות לרופא ? לתת לזה עוד שבוע? שבועיים ? 2 . האם רופא משפחה מספיק מבין על מנת להמליץ לי על כדור זה או אחר, על מינונים וכו, או עדיף פסיכיאטר ? 3 . האם תופעות לוואי, כגון נדודי שינה, חולפות, או שאם הן עדיין קיימות - כדאי להחליף ? 4 . האם יש מניעה ליטול כדור זה, או אחרים מסוגו, עם אנטיביוטיקה ?

תשובה:

רסיטל ותרופות מסוגו משפיעות על מצב הרוח רק כעבור מספר שבועות, אומנם שלושה לפי הספר אבל ייתכן שייקח מעט יותר זמן (ארבעה- חמישה). מתחילים בהדרגה מכדור של 20 מ"ג ועד למינון של 60 מ"ג ליום, בהתאם להמלצת הרופא. מבחינת איזה רופא עדיף, תלוי מאוד ברופא עצמו. עקרונית פסיכיאטרים אמונים יותר על אופני פעולת הכדור ומכירים יותר אופציות לטיפול אם אין די בכדור או אם תופעות הלוואי בלתי נסבלות. תופעות הלוואי עשויות לכלול הפרעות שינה, והן בד"כ חולפות כעבור מספר שבועות. אין בעיה ליטול אנטיביוטיקה תוך כדי הטיפול.
רופאים בתחום
ד"ר ברוך עובדיה
ד"ר ברוך עובדיה גסטרואנטרולוגיה
ד"ר נעמי רבינוביץ
ד"ר נעמי רבינוביץ אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר ראובן אייכנבאום
ד"ר ראובן אייכנבאום נוירולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו