דלג לתוכן

ריפלוקס אצל תינוקת

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/03/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

בתי בת ארבעה חודשים וסובלת, על פי אבחנה של גסטרואנטרולוג, מריפלוקס. הוא נתן לנו עבורה לוסק. האם יש לצפות שהלוסק יעזור מייד או שההשפעה היא הדרגתית? אם הדרגתית? כמה זמן בערך לוקח לתרופה להשפיע? אני חוששת כי אחרנו באבחנה, ושאולי כבר יש לה דלקת או כיב בוושט כתוצאה מהחומציות. האם זה נרפא מאליו?

תשובה:

ריפלוקס או בלעז gastroesophageal reflux disease, הוא אי-ספיקת שער הקיבה וגלישה של תוכן קיבה חומצי מהקיבה לוושט. אומפראזול, או Losec, היא תרופה המשמשת לטיפול במצבי הפרשת יתר של חומצה בקיבה, מעכבת מערכת אנזימטית סגולית הנמצאת בתאים מפרישי חומצה שבקיבה, ומונעת על ידי כך ייצור חומצה. בדרך כלל ההשפעה היא מיידית, ומרגישים הקלה כבר לאחר כשעה. אינני יכולה להעריך אם לבתך יש דלקת או כיב, למרות שאני די בטוחה שאם היה חשש לכך, הרופא הגסטרואנטרולוג היה מבצע בירור מקיף יותר. אם יש, עם טיפול מתאים הדבר חולף. אני מציעה להמשיך את המעקב אצל הרופא הגסטרואנטרולוג. בהצלחה ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר פאני בר-לוי
ד"ר פאני בר-לוי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר נחום זילבר
ד"ר נחום זילבר אורולוגיה
ד"ר יהושע שמטוב
ד"ר יהושע שמטוב כירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו