שיטות להורדת רמת הכולסטרול
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

עברתי בדיקת כולסטרול. רמת הכולסטרול היא 261.4. רמת ה- HDL היא 88. רמת ה- LDL היא 163.6. האם אפשר להוריד את רמת הכולסטרול עם תרופות טבעיות כמו אומגה 3, או כל דבר טבעי אחר? אני שוקלת 58 ק"ג וגובהי 166 ס"מ, ואני שומרת בקפדנות על תזונה דלת שומן זה כמה שנים.

תשובה:
הכולסטרול הכללי שלך גבוה במעט, וכך גם החלק של ה- LDL מתוכו, "הכולסטרול הרע". הגישה הטיפולית במקרים שלמטופל יש ערכי שומנים מופרעים, כוללת התחשבות במחלות הרקע ובגורמי סיכון אחרים מהם הוא סובל, כלומר, לאנשים עם גורמי סיכון נוספים, ערכי ה- LDL המומלצים יכולים להיות מתחת ל-130 ואף מתחת ל-100. ההמלצה היא בדרך כלל להתחיל בשינוי באורח החיים, על אף שאת מציינת כי את שומרת על תזונה, וגם יחס הגובה והמשקל שלך נראה טוב. בדרך כלל, כאשר המטופל אינו מסתדר עם שינוי באורח החיים בלבד, מוסיפים טיפול תרופתי. לגבי אומגה 3, השפעותיו החיוביות רבות וכוללות הפחתת לחץ דם, הפחתת קרישי דם ועוד, אך דווקא בפרופיל השומנים, ידוע לי שההשפעה שלו היא דווקא על הפחתת רמת הטריגליצרידים, שאת ערכם אצלך לא ציינת בשאלתך. מבחינת טיפולים "טבעיים", מובן שיש מגוון תוספי מזון, צמחים, סוגי תה ודיאטות חלופיות, אשר אין לי ניסיון בשימוש בהם ולא ידועה לי מידת התועלת שבנטילתם. הייתי מציעה לך להיוועץ בדיאטנית בשאלה זו. תוכלי למצוא עניין בדף הבא http://www.alummot.co.il/כולסטרול