תסמונת Apical Ballooning
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/06/2009
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 66. לפני כחודשיים לקיתי באירוע לב מסוג Apical Ballooning. למדתי כי זו תסמונת נדירה. מאז האשפוז הראשון, שכלל צנתור ללא פתיחת עורק, אושפזתי 4 פעמים נוספות בעקבות כאבים בחזה. לאחר כמה נסיונות עם תרופות שונות, היום אני מקבלת את התרופות הבאות: אנאלאפריל 5 מ"ג פעמיים ביום, נאובלוק 0.25 פעמיים ביום, אוסמו-אדלט 30 מ"ג פעם ביום, מיקרופירין 100 מ"ג פעם ביום, מונוניט 20 מ"ג פעמיים ביום, סימוביל 40 מ"ג פעם ביום. אלה הבעיות שאובחנו אצלי: myocardial infraction significant one cad moderate lv dysfunction good lv function htn אודה לכם אם תאירו את עיני באשר לאבחנה של apical ballooning ובאשר לטיפול התרופתי.

תשובה:
תסמונת Apical ballooning היא הפרעה ייחודית והפיכה בשריר הלב (קרדיומיופתיה), אשר על פי רוב מתלקחת לאחר אירוע עתיר מתח רגשי. לתסמונת התייצגות קלינית שלא ניתן להבחין בינה לבין אוטם שריר הלב. על פי ה American Heart Journal, שיעור הופעת מצב זה מוערך באחוז או שניים מהחולים המתקבלים בשל אוטם לב חד. הפתופיזיולוגיה עדיין בלתי אינה ידועה, אך חושבים כי המנגנון כולל הלם של תאי שריר הלב בתיווך קטכולאמינים (חומרים המופרשים לדם בשעת מאמץ או לחילופין דחק). מנגנונים אפשריים נוספים כוללים הפרעות בכלי הדם הכליליים הזעירים, וכן התכווצות ממושכת של כלי דם מרובים בלב (Multivessel Coronary Vasospasm). כאבים בחזה וקוצר נשימה הם התסמינים האופייניים של התסמונת. עליות חולפות של מקטע ST באקג וכן עלייה קלה ברמת טרופונין T אופייניות למצב זה. באופן טיפוסי, יש הפרעה בתנועתיות החלקים האמצעיים והאפיקליים ( באזור חוד הלב), עם שימור של תפקוד סיסטולי בסיסי וללא ממצא של מחלה כלילית חסימתית. טיפול תומך, כפי שמקובל לאחר כל אוטם לב, מוביל להחלמה ספונטנית מהירה בכמעט כל המטופלים. הפרוגנוזה טובה מאד, והבעיה חוזרת בפחות מ-10% מבין החולים. בברכת רפואה שלמה ד"ר תהילה חג'ג' - אינפומד